استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی نظیر اوره و فسفات ، کودهای دامی ، وکودهای حاوی فلزات سنگین و همچنین عدم رعایت تناوب کشت ، بستر کشت محصولات را با بالابردن شوری و قلیایی کردن خاک و خراب کردن ساختمان و دانه بندی خاک نامناسب برای کشت ها مینماید و بسیاری از عناصر در خاک تثبیت و غیر قابل استفاده برای گیاهان میگردند
اسیدهای هیومیک و فولویک با بهبود دانه بندی و کاهش اسیدیته خاک و فعال کردن میکروارگانیسم ها باعث بهبود حرکت ریشه ، جذب بهتر مواد غذایی و در نتیجه رشد مناسب گیاه میگردد
*مقاوم ساختن گیاهان در مقابل تنشهای محیطی مانند خشکی، گرما، سرما و همچنین آفات و بیماریها
* تبدیل فرمهای غیر قابل جذب عناصر در خاک به فرمهای قابل جذب از طریق کلات کردن آنها
* تحریک گیاه برای جذب هر چه بیشتر عناصر غذایی از خاک
*افزایش جمعیت میکروارگانیسمهای مفید خاک
* افزایش مواد آلی و بهبود شرایط فیزیکی خاک
*افزایش ریشهزایی و رشد ریشه
* افزایش قدرت جوانه زنی بذر
عناصرریزمغذی | هیومیک | فولویک | نیتروژن | پتاس | ||
درصد | ۱۲% – ۱۴% | ۵% | ۵% | ۳% |
نوع گیاه | مرحله رشد | محلولپاشی | |
درختان میوه | بعد از گلدهی ۲-۴ بار تکرار در طول دوره رویشی | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
حبوبات | ۴-۶ برگی – تکرار یک ماه بعد | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
کدو و جالیز | ۸ برگی – تکرار یک ماه بعد | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
پسته | بعد از ریزش گلها – تکرار ۲ بار بعد از یکماه | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
غلات | ابتدای کشت – بعد از انتقال نشاء | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
سیب زمینی | ۴-۶ برگی – تکرار یک ماه بعد | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
ذرت – چغندر | ۴-۶ برگی – تکرار یک ماه بعد | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
پنبه | ۶-۸ برگی – تکرار یک ماه بعد | ۱۰-۱۵ لیتر در هکتار | |
محصولات گلخانه ای | در طول دوره رشد | ۱لیتر در هزار متر مربع |
-توصیه های فوق کلی بوده و میزان دقیق مصرف بسته به نوع و سن گیاه میباشد
-کمبود عناصر (براساس آزمون خاک و برق) و شرایط محیطی با مشورت متخصص کشاورزی میباشد
-آزمایش در سطح محدود قبل از مصرف توصیه میگردد
-با هیچ کود و سمی مخلوط نگردد